Ervaring van een fysieke winkel
GRATIS verzending vanaf 60€
GRATIS RETOUR (BE/NL)
Gratis afhalen in onze winkel

Dé Herentalsebaan Feest. Náh!

  • Geplaatst op
  • 0
Dé Herentalsebaan Feest. Náh!

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 wordt Dé Herentalsebaan officieel ingehuldigd met een gratis straatfeest en verschillende activiteiten voor jong en oud.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 wordt Dé Herentalsebaan officieel ingehuldigd met een gratis straatfeest en verschillende activiteiten voor jong en oud.

Op vrijdag 15 maart voorzien de winkeliers een laatavondopening met een hapje en een drankje tot 20 uur. Vanaf 17.30 uur start het programma op parking Elite met de spectaculaire act HOP van dans- en straattheatergroep Fracasse de Douze (FR), de officiële opening met de nodige speeches, receptie en de lancering van Dé Silsburger (de lekkerste burger die je ooit hebt gegeten met alleen maar ingrediënten van Dé Herentalsebaan !). Aansluitend wordt om 18.30 uur in een retrotram de audiogids ‘Sjanzelizee’ in avant-première voorgesteld, de laatste nieuwe worp van Huis van Eustachius. Hierin vertellen bewoners en winkeliers het verhaal en de roemrijke geschiedenis van deze winkelstraat. Tenslotte sluiten vanaf 20 uur Dj Fire en Jan Vervloet (DJ/Producer) de eerste feestdag af met een BOM van een DJ set. Beide DJ’s zijn al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de Belgische dance scene (Tomorrowland, I love the 90s,…), maar zijn vooral ook bekend van het label Bonzaï Records. In de jaren ‘90 was District Deurne, met de aanwezigheid van Bonzai Music op Dé Herentalsebaan, even het middelpunt van de internationale danswereld. Wie kent er de Bonzaï ‘zai zai’ fuifklassieker van Thunderball niet? Dus terug van weggeweest…Bonzaï op Dé Herentalsebaan !

Op zaterdag 16 maart wordt Dé Herentalsebaan afgesloten voor het auto- en tramverkeer en kan iedereen van 13 tot 18 uur genieten van gezellige terrasjes, diverse eetgelegenheden, muziek van Radio Barkas en een gevarieerd cultureel programma. Blikvanger wordt de indrukwekkende parade van muzikanten, straatartiesten, danseressen, oldtimers, ... met onder andere Majoretski, 't Akkoord, en Kinderen kunnen zich uitleven in de retro woonwagens van Alles loopt op rolletjes. Erfgoed (Schatten van Deurne !), poëzie (Bert De Meulder ! Peter Holvoet-Hanssen ! Jef Staes !) en creativiteit (Zoemi la mouche !) kunnen de aanwezigen opsnuiven in de retrobussen en –tram. De lokale brandweer en het ziekenhuis AZ Monica zorgen voor een spannende interventie en een cursus reanimeren, terwijl de handelaars uit de straat voor extra leuke activiteiten zorgen. Daarnaast zal kunstenaar BIRD (Bram De Ceurt) de leegstaande vitrines in de winkelstraat artistiek beschilderen.

Tijdens het feestweekend krijgen alle bezoekers van de deelnemende winkels exclusief een herbruikbare 'Dees is wel Deurne, Dé Herentalsebaan. Náh!’-boodschappentas.

Het volledige programma van het feestweekend met exacte uren en locaties kan u via www.deurne.be raadplegen.

Op zaterdag 16 maart tussen 11 en 20 uur wordt Dé Herentalsebaan van café ’t Mestputteke tot aan het kruispunt met de Florent Pauwelslei volledig afgesloten voor auto-, tram- en busverkeer. Er mogen dan ook geen wagens geparkeerd staan. Meer info over het aangepast tram- en busverkeer via deze link of via www.delijn.be

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Ervaring van een fysieke winkel
GRATIS verzending vanaf 60€
GRATIS RETOUR (BE/NL)
Gratis afhalen in onze winkel